Josh Jauncey: "Het wordt tijd om weer in de ring te stappen"

Josh Jauncey: "Het wordt tijd om weer in de ring te stappen"

Friday, Feb 25 2022 by GLORY Press Office

We spraken met de #1 lichtgewicht contender Josh Jauncey. De Canadese kickbokser is al jaren titelkandidaat en bereidt zich voor om in 2022 weer te vechten. We spraken over kickboksen, GLORY en de lichtgewicht divisie.

Je draait al lang mee in de sport. Kun je jezelf voorstellen aan de nieuwe kickboksfans?

Ik ben Josh Jauncey, ik vecht al 20 jaar. Ik ben 29 jaar oud en had mijn eerste gevecht toen ik negen jaar oud was. Mijn vader was een kickbokskampioen: hij was Brits kampioen, Hong Kong kampioen en Macau kampioen. Kickboksen zit voor altijd in mijn leven en in mijn bloed. Ik kom uit Engeland, maar we zijn toen ik nog een kleine jongen was naar Canada verhuisd en sindsdien woon ik in Canada. Als tiener ging ik veel naar Nederland om te trainen. Daar waren destijds de beste gevechten en daar kwamen mijn favoriete vechters vandaan. Ik ging daar trainen om te kunnen strijden tegen de beste ter wereld. Ik trainde een tijdje bij Mejiro Gym, bij Andy Souwer. Zo ben ik begonnen in de profcompetities. Ik begon mijn carrière meteen sterk tegen topvechters. Ik heb mezelf bewezen als een Engels-Canadese man die vechters op het wereldpodium verslaat.

Hoe zag je opvoeding eruit wetende dat je vader de sport al uitbundig beoefende?

Ik heb ooit eerder gevoetbald. Ik werd nooit gedwongen tot kickboksen. Ik ging natuurlijk de hele tijd met mijn vader naar de sportschool en ik en mijn broer renden gewoon rond als idioten. Mijn broer was in het begin meer geïnteresseerd in kickboksen dan ik. Toen ik een kind was, gaf ik er niet zo veel om. Ik heb altijd al een filmster willen zijn zoals Bruce Lee. Bruce Lee was altijd mijn idool. Uiteindelijk vroeg mijn vader: “Er komt een evenement aan, wil je vechten?” Ik zei: “ja waarom niet, laten we gaan!” Ik deed het en ik vond het geweldig.

We hebben je twee en een half jaar geleden voor het laatst gezien, wat heb je in de tussentijd gedaan?

Trainen. De hele tijd trainen voor de belt. Nadat ik mijn laatste gevecht voor GLORY had gevochten, bij GLORY 73 in Shenzhen, wist ik al dat ik nummer één moest worden. Dus sindsdien ben ik aan het trainen voor het kampioenschap. Eerst was ik aan het trainen om tegen Marat Grigorian te vechten en uiteindelijk verlegde ik mijn aandacht weer naar Tyjani Beztati. Het is non-stop trainen met sparringpartners, of alleen tijdens de lockdowns. Gewoon trainen, altijd.

Sinds je laatste gevecht hebben er in Europa veel grote evenementen plaatsgevonden, zoals GLORY COLLISION 2 en 3. Wat vond je van deze evenementen?

Ik was gefrustreerd dat ik er geen deel van kon uitmaken. Door hier in Noord-Amerika te wonen, was het voor mij altijd moeilijker om te profiteren van wat er in het kickboksen gebeurt. Daarom ben ik toen ik jonger was naar Nederland verhuisd. Het is in mijn nadeel dat ik niet dicht bij de scène ben en het is erg frustrerend, maar het geeft me de drive die ik had toen ik jonger was. Er was iets dat me tegenhield, dus ik moest bewijzen dat ik het nog steeds in me heb en nog steeds de beste kan worden, zelfs met enkele van die factoren die me tegenhouden. Het is motiverend, maar ook heel vervelend, omdat ik weet dat die belt van mij moet en kan zijn.

In jouw divisie won de lichtgewicht Tyjani Beztati de titel tegen Elvis Gashi. Wat vond je van dat gevecht?

Ik vond het een goed gevecht. Ik dacht dat Tyjani het heel goed deed na een moeilijke start in het begin. Maar we weten allemaal dat Elvis power heeft, dus het was geen grote verrassing voor mij dat hij hem in de eerste ronde naar de grond bracht. Maar afgezien daarvan werkte Tyjani aan een goed gameplan. Ik vond dat hij het goed deed. Eerlijk gezegd denk ik dat Tyjani of Elvis echt vijf ronde vechters zijn en meestal drie ronde vechters. Tyjani was in staat om efficiënter te zijn in dat gevecht en kon blijven presteren tot de vijfde ronde.

Josh Jauncey in actie

Vind je dat Tyjani Beztati de lichtgewicht belt verdient?

Vanwege dat gevecht? Nee. Ze kregen allebei die kans en een van hen had tegen mij moeten vechten om die titel. Ik was nummer één, dus ik geloof niet dat degene die dat gevecht heeft gewonnen echt kampioen had moeten worden. Dus, is Tyjani de welverdiende kampioen? Ik weet het niet. Ik denk op papier, maar in de hoofden van de fans en de andere vechters, ik weet het niet. Ik denk dat je op zijn minst tegen de nummer één moet vechten. Als je een man die oorspronkelijk kampioen was niet kunt verslaan, moet je op zijn minst strijden tegen de nummer één en dat ben ik.

 Wat vind je persoonlijk van Tyjani Beztati?

Ik weet het niet, ik ken hem niet. Hij lijkt me een fatsoenlijke jongen. We hebben in het verleden interacties gehad voordat hij bij GLORY was en voordat ik bij GLORY was. Ik volg hem niet op sociale media, dus ik weet het niet zeker. Ik heb mensen horen zeggen dat hij een beetje arrogant is, maar ja, wie weet. Misschien is dat gewoon sociale media. Al met al maakt het me niet zoveel uit, ik wil gewoon de belt.

 Wat zou het resultaat zijn van een rematch tussen jou en Tyjani Beztati?

Ik denk dat het voor mij heel goed zou gaan. Ik denk dat het eerste gevecht controversieel is, er zijn dingen die ik onder controle heb en dingen die de volgende keer anders zouden moeten zijn. Ik bedoel, Tyjani heeft nog nooit buiten Nederland gewonnen. De afgelopen vijf of zeven jaar lijkt hij alleen in Nederland te winnen. In dat gevecht konden veel mensen zien dat het erg eenzijdig was, de manier waarop het commentaar en de jurering verliepen. Ik denk dat ik hem gebroken had. In ronde drie was hij gebroken en rende hij de hele laatste ronde weg. Hij had hier en daar zijn goede momenten in de eerste twee ronden, maar ik denk dat aan het eind van de dag dat gevecht minimaal gelijk had moeten zijn. Ik zal het volgende gevecht een stuk efficiënter zijn en het zal in niets lijken op het eerste gevecht. Het gaat veel meer op ronde drie lijken.

GLORY heeft onlangs GLORY Rivals aangekondigd, een reeks evenementen waarin GLORY-vechters zullen strijden tegen vechters van andere vechtsportorganisaties. Wat zijn jouw gedachten hierover?

Ja, ik vind het cool. Het is een kans om een ​​punt te bereiken dat ik altijd al wilde in mijn carrière en dat is om een ​​onbetwiste en verenigde kickbokskampioen te zijn, wat inhoudt dat je kampioen bent van vele toppromoties, niet slechts één. Zodat niemand er later nog over kan discussiëren. Ik denk dat met deze eenwording van drie organisaties, het me de kans geeft om alle drie de kampioenen van de 70 kilogram te verslaan. Ik hou ook van de kans om met nieuwe mensen en nieuwe gezichten te vechten en voor nieuwe gezichten te vechten en naar verschillende plaatsen te gaan. Vechten in Japan, ik heb het al eens eerder gedaan, ik zou het graag nog een keer doen. Enfusion was een goede organisatie, ik heb er eerder voor gevochten. Ik schakelde hun kampioen uit terwijl ik het gevecht pas één week van tevoren accepteerde, tijdens mijn tweede professionele gevecht. Ik weet zeker dat ik het nog een keer zou kunnen.

Staat vechten in Japan weer op je verlanglijstje?

Ja, zeker! Ik bedoel, er gaat niets boven vechten in Japan. Als je bent opgegroeid in de sport zoals ik, weet je dat Japan de place to be was om te vechten. Je weet dat je het hebt gehaald als je in Japan hebt gevochten en het respect hebt gehad van de Japanse fans. Ik heb al een keer in Japan gevochten. Ze hebben me verteld dat ik de krijgersgeest heb, dus ik zal blij zijn om daar weer te vechten. Ik wil het Japanse volk nog eens laten zien wie ik ben en daar naam maken.

Hoe zou je de huidige top drie van GLORY lichtgewichten rangschikken?

Nummer één, dat ben ik duidelijk. Ik heb mezelf op nummer één, Stoyan Koprivlenski op nummer twee en Tyjani Beztati op nummer drie. Stoyan heeft Tyjani al verslagen en ik denk dat hij het nog een keer kan. Ik heb twee goede gevechten met Stoyan gehad en ik geloof dat hij me een betere tegenstand bood dan Tyjani me gaf. Ik heb tegen ze allebei gevochten, dus ik weet waar ze toe in staat zijn en ik denk dat Stoyan erboven staat.

Josh Jauncey vs Stoyan Koprivlenski

Naar welke gevechten kijk je dit jaar uit?

Ik kijk er absoluut naar uit om te zien dat Alistair Overeem terugkeert naar kickboksen, dat zal leuk en spannend zijn. Er was een tijd dat hij de MMA-vechter was die begon met kickboksen en er was een tijd dat hij de kickbokser was die naar MMA ging, dus het zal leuk zijn om te zien hoe zijn stijl op dit moment is. Ik ben opgewonden voor elk gevecht met Artem Vakhitov. Ik zie hem graag vechten. Ik vind hem scherp. Hij en ik zijn waarschijnlijk een van de meest technische jongens binnen GLORY. Anders dan dat, ben ik gewoon gefocust op mijn eigen gevechten.

Heb je een boodschap aan je fans?

Ik weet dat er veel mensen zijn die het echt leuk vinden om me te zien vechten, ik waardeer ze. Ik wil dat ze GLORY blijven laten weten dat ze me willen zien vechten, want het is nu twee jaar geleden. Het wordt tijd om weer in de ring te stappen en eindelijk de belt te pakken die me al een paar jaar wordt onthouden.

cet article est alimenté par Google translate