Rico Verhoeven wint GLORY 2021 Fighter of the Year award

Rico Verhoeven wint GLORY 2021 Fighter of the Year award

Tuesday, Apr 19 2022 by GLORY Press Office

Kickboksorganisatie GLORY maakt vandaag bekend dat Rico Verhoeven de award voor ‘2021 Fighter of the Year’ in de wacht heeft gesleept. The King of Kickboxing was in 2021 opnieuw oppermachtig tijdens het viermans zwaargewichttoernooi in januari, waar hij achtereenvolgens Hesdy Gerges en Tarik Khbabez versloeg, en wist op overtuigende wijze zijn titel te verdedigen afgelopen oktober. Het spectaculaire gevecht, waarin Verhoeven op technische knock-out won van Jamal Ben Saddik in een kolkend GelreDome, wordt geëerd met de titel gevecht van het jaar. 

Rico Verhoeven reageert: “Ik vind het geweldig dat mensen zo enthousiast zijn over dit gevecht, maar ik wil er zelf ook een goed gevoel aan over houden. Het is moeilijk om tevreden te zijn, omdat Dennis (Krauweel, trainer red.) en ik naar alle details kijken.

Het was geweldig om te horen dat iedereen weggeblazen was door het gevecht. Reacties zoals: "Hoe heb je met één oog gevochten? En met dat bloed overal”, dus ja, het gevecht was van een ander level.

Ik ben het ermee eens dat het gevecht tot Fight of The Year is benoemd. Na het gevecht wel duizend keer teruggekeken te hebben, kan ik nu beter begrijpen wat de mensen hebben gezien en waarom ze denken: “Dit was het gevecht van het jaar! Het was bizar!", want het lijkt echt op een Rocky Balboa gevecht. Op dat moment, toen je mijn oog zag, het bloed overal en ik neerging, waren alle kansen tegen mij. De kansen waren in het voordeel van Jamal. Dat is the fight game.”

Wrzosek wint KO of the Year

Eerder deze maand maakte de kickboksorganisatie al bekend dat de Kroaat Antonio Plazibat de ‘2021 Most Improved Fighter of the Year’ award heeft gewonnen. De ‘2021 KO of the Year’ award werd toebedeeld aan Arkadiusz Wrzosek, die met een indrukwekkende headkick Badr Hari naar het canvas wist te werken. Wrzosek: “Badr’s stoten waren sterk en dodelijk, maar niet sterk of dodelijk genoeg voor mij. Wanneer GLORY wil dat er een rematch komt, dan vecht ik opnieuw tegen hem. Geen probleem.”

Over een mogelijk gevecht tegen Rico? “Ik heb veel ideeën over hoe ik hem kan verslaan, maar ik moet een goed game plan maken met mijn coaches. Voor Rico, heb ik de beste voorbereiding van mijn leven nodig. Hij is een taaie tegenstander, maar het is de zwaargewicht divisie! Ik kan vijf ronden verliezen, maar ik kan hem nog steeds knock-out slaan met één stoot op het einde”, aldus Wrzosek. 

GLORY-nieuwkomer Serkan Ozcaglayan won de ‘2021 Debut of the Year’ award, nadat hij de Amerikaan Matt Baker tijdens zijn debuut tijdens GLORY 79 in 58 seconde neersloeg. Ozcaglayan over een mogelijk gevecht tegen regerend kampioen Donovan Wisse: “Ik ga Donovan knock-out slaan, nee ik ga die hele divisie knock-out slaan. De mensen gaan zien wie de echte koning van de middengewicht divisie is."

 

cet article est alimenté par Google translate